Meer informatie?
yinyogamaddy@gmail.com

Yin als levensbeschouwing

Yin als levensbeschouwing

Yoga is een eeuwenoude leer, een manier van leven: een weg naar binnen.

Yoga is een sankriet woord en betekent verbinden. De verbinding tussen hoofd en hart, denken en gevoel, de verbinding tussen jou en het leven. De verbinding die je hebt met jezelf en de verbinding die je hebt met alle anderen, de wereld om je heen

Yoga is geen godsdienst (er wordt immers geen God aanbeden). Het is een levensbeschouwelijke stroming.

Yoga is een filosofie, leefwijze een levensbeschouwelijke stroming die gaat over het verbinden om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, in verbinding met jezelf, de natuur en het zijn, zodat we het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.
Yoga gaat over bewustwording: zien, voelen en ruimte geven aan wie je werkelijk bent, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Yoga gaat uit van een eenheid van lichaam en geest: wanneer je je lichaam beïnvloedt, heeft dit direct invloed op je emotionele en mentale gesteldheid. En omgekeerd ook, gedachtes hebben invloed op hoe je je voelt en geven altijd een fysieke reactie.

De yoga bij Yin Yoga Maddy is een is een rustige, ontspannende en meditatieve manier van yoga, vooral gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De Yin Yoga houdingen zorgen voor een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam. Deze rustige houdingen voorkomen overbelasting en zorgen voor souplesse en ontspanning.

Door met aandacht je lichaam te voelen vergroot je het innerlijke bewustzijn. Yin Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden.

Een yogastijl die leert diep te ontspannen, en essentiële lichaamsenergie (Chi) stimuleert in meridianen en organen.

De studio van Yin Yoga Maddy is een bijzondere plek waar je in stilte en in een houding op 1 plek je leven beschouwt.

Yin Yoga Maddy; De tempel van ‘Yin’, ‘Your inner Nature’ in verbinding met jezelf, de natuur, de mens en het zijn.