Meer informatie?
yinyogamaddy@gmail.com

Yin Yoga Medicine

Yin Yoga Medicine

Iedere keer weer last van een pijnlijke onderrug, last van je knie, hoofdpijn, slapeloze nachten of stress gerelateerde klachten?
Zit jij voor je gevoel letterlijk vast? Kom je lichamelijk of geestelijk niet verder, en wil je hier mee aan de slag? Dan is Yin Yoga Medicine wat voor jou!

Yin Yoga Medicine is voor iedereen die wat extra aandacht wil geven aan een ‘probleemgebied’ of gewrichten die om aandacht vragen. Dit kan in een individuele sessie of in een klein groepje.

Yin Yoga Medicine kan goed helpen bij lichamelijke klachten, zoals bij:

  • schouder- en nekklachten, hoofdpijn
  • rugklachten
  • pijn in heupen en bekken
  • knie- en enkelklachten

Ook kan Yin Yoga Medicine goed helpen bij mentale klachten, zoals bij:

  • stress, spanning of burnout
  • piekeren en slaapproblemen

We gaan aan de slag met een aantal yin yoga houdingen en met inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie zal je worden begeleid en ondersteund.

We maken ruimte in lichaam en geest en stimuleren het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het bindweefsel wordt weer soepel en de bijbehorende meridianen worden gestimuleerd.

Een heerlijke ontspannen sessie ook als je geen specifieke klachten hebt maar gewoon een beetje extra aandacht aan jezelf wil geven!

Cranio-Sacraal:
Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) begeleiding is een techniek om blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te heffen.

Het doel van een Cranio-sacraal behandeling is een ontspanning te bewerkstelligen in het Cranio-sacraal systeem en het faciaal (bindweefsel) systeem. Cranio sacraal nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelfherstellend vermogen te stimuleren.

Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie. Op een ontspannen manier wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten (Acupunctuur punten) van het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven en zorgt voor ontspanning op een heel diep niveau,  het harmoniseren van de energiestroom leidt naar rust. Shiatsu blijkt een waardevolle methode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard, en voor het verbeteren van de algehele gezondheid.

Functionele osteopathie
De functionele osteopathie is een begeleidingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. De functionele osteopathie gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit op alle andere gewrichten invloed.

Met oscillerende technieken ontstaat er een ontspanning in het spierweefsel zodat het omliggende weefsel/gewricht zich weer kan herstellen en afstemmen.